Naar inhoud

Kalender

Woningkwaliteit voor huurders, verhuurders en eigenaars

Huurders

Als je een woning huurt met gebreken, kan je via deze pagina op de website van Wonen-Vlaanderen nagaan welke stappen je kan ondernemen. Daarnaast kan de huurdersbond je helpen om geschillen met je verhuurder op te lossen en het dossier op te volgen bij een eventuele procedure tot ongeschiktverklaring. De contactgegevens van de huurdersbond vind je via deze link.

Verhuurders

Heb je vragen over de kwaliteit van een woning die je verhuurt? Via deze link vind je alle informatie. Verder kan je je ook laten bijstaan door 'Verenigde Eigenaars', voorheen het Algemeen Eigenaars- en Mede-Eigenaarssyndicaat en het Koninklijk Algemeen Eigenaarsverbond. Hun website vind je hier.

Leegstaande woningen

Woningen en gebouwen staan soms gedurende een lange periode leeg. Ze hebben een negatieve impact op de leef- en woonomgeving en vormen een bron van ergernis bij de buren. Sommige panden worden al meer dan een jaar niet gebruikt en raken in verval. De eigenaar ziet het pand in waarde dalen en bovendien is het is een gemiste kans voor gezinnen die op zoek zijn naar een woning. Klik hier voor meer informatie met betrekking tot leegstand.

Verwaarloosde woningen

Woningen en gebouwen worden soms gedurende een lange periode niet onderhouden. Ook dit heeft een negatieve impact op de leef- en woonomgeving. En een pand dat in verval raakt daalt in waarde. Niemand heeft er dus baat bij. Klik hier voor alle informatie over verwaarloosde woningen.